Image Ski: Finales WK Freestyle Skiën en Snowboarden live bij Ziggo Sport

snb2.jpg
  • jpg

De FIS wereldkampioenschappen freestyle skiën en snowboarden worden van 19 februari tot en met 5 maart gehouden in het Georgische Bakoerjani. Er staan dertig onderdelen op het programma, dertien voor mannen en dertien voor vrouwen en vier voor gemengde teams. Ziggo Sport zendt alle finales van alle disciplines rechtstreeks uit, veelal in de ochtend. Later op de dag is van elke finale later ook een ruime samenvatting te zien.

Bij het onderdeel snowboardcross kan de Nederlander Glen de Blois voor een verrassing zorgen. Twee weken geleden haalde hij in Cortina de finale van de laatste wereldbekerwedstrijd voorafgaand aan het WK. Daarin leek hij op weg naar de overwinning, maar kwam hij helaas ten val.

Bij de parallel slalom en reuzeslalom is de Nederlandse Michelle Dekker medaillekandidaat. Zij is de nummer 4 van de Olympische Spelen en won dit jaar de eerste wereldbeker van het seizoen.

Andere Nederlanders die in actie komen zijn Niek van der Velden (slopestyle, big air), Nienke Pol (snowboard cross), Casper Wolf (slopestyle), Sam Vermaat (slopestyle, big air), Melissa Peperkamp (slopestyle, big air) en Janneke Berghuis (moguls).

Internationale toppers

Ook veel internationale toppers verschijnen aan de start. Bij de skicross is er de Zweedse superster Sandra Naeslund. Zij was lang geblesseerd, maar won op het vorige WK en pakte vervolgens Olympisch goud. Inmiddels is ze al meer dan een jaar ongeslagen.

Bij het snowboarden komen onder andere in actie Reira Iwabuchi (JAP, goud X-games), de gevaarlijke Mark Mcmorris (CAN, goud X-games), Markus Kleveland, (NOR), wonderkind Valentin Guseli (AUS), Scotty James (AUS) en Jan Scherrer (SUI).

Uitzendingen

De finales en samenvattingen zijn te zien op Ziggo Sport (kanaal 14), het gratis kanaal voor alle Ziggo-abonnees, en op Ziggo Sport Select. De samenvattingen zijn ook te zien op de online- en social-platforms van Ziggo Sport. Commentaar is van Robbert Reimering, Thomas van Bemmelen en Krijn Schuitemaker.

Het totale uitzendschema ziet er als volgt uit (aanvang finale tussen haakjes):

Zondag 19 februari - Parallel Giant Slalom Finals (8:45 uur)

Zondag 19 februari - Aerials Teams Finals (11:15 uur)

Dinsdag 21 februari - Parallel Slalom Finals (9:45 uur)

Woensdag 22 februari - Parallel Slalom Mixed Teams Finals (9:45 uur)

Woensdag 22 februari – Aerials Finals (10:45 uur)

Vrijdag 24 februari – Ski Cross Finals (10:45 uur)

Zaterdag 25 februari – Ski Cross Mixed Teams Finals (8:45 uur)

Zaterdag 25 februari – Moguls Finals (11:15 uur)

Zondag 26 februari – Dual Mogul Finals (11:15 uur)

Maandag 27 februari – Snowboard Slopestyle Finas (9:45 uur)

Dinsdag 28 februari – Freeski Slopestyle Finals (9:45 uur)

Vrijdag 3 maart – Snowboard Halfpipe Finals (6:45 uur)

Vrijdag 3 maart – Snowboard Cross Finals (11:15 uur)

Vrijdag 4 maart – Freeski Halfpipe Finals (6:45 uur)

Zaterdag 4 maart - Snowboard Cross Mixed Teams Finals (11:15 uur)

Zondag 5 maart - Freeski Big Air Finals (6:45 uur)

Zondag 5 maart - Snowboard Big Air Finals (10:45 uur)

Over Ziggo Sport

Ziggo Sport is de gratis sportzender van VodafoneZiggo voor Ziggo-klanten op kanaal 14. Het is de meest veelzijdige sportzender van Nederland en biedt een breed internationaal en nationaal sportaanbod met onder meer voetbal uit de Spaanse LaLiga, de Franse Ligue 1, de Italiaanse Serie A, FA Cup, de UEFA Champions League, UEFA Nations League en WK/EK-kwalificatie voetbal.

Daarnaast biedt Ziggo Sport het grootste raceaanbod met onder meer de Formule 1 samenvattingen en live MotoGP, NASCAR, IndyCar, IMSA, Formule E, DTM en nog veel meer. Verder bestaat het aanbod uit het beste tennis (met onder meer alle ATP 1000 en 500 toernooien, WTA 1000 en 500, Wimbledon en Davis Cup en Billie Jean King Cup) en alle golftoernooien op de PGA en European Tour, inclusief de Majors en de Ryder Cup.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Ziggo Sport nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL