Ziggo Sport: 360-graden camera beleeft primeur bij ABN AMRO Open

Toptennis altijd dichtbij met Ziggo Sport Centre Court Cam

Ziggo Sport Centre Court Cam.jpg
  • jpg

De vijftigste editie van het ABN AMRO Open beleeft vandaag een primeur. Voor het eerst in de geschiedenis van het tennistoernooi wordt er een 360-graden camera ingezet. Met de Ziggo Sport Centre Court Cam brengt sportzender Ziggo Sport de wedstrijden real-time nog dichterbij de tennisfan. 

De Insta360 Titan van Ziggo Sport telt acht lichtgevoelige ultra-groothoek lenzen en staat opgesteld in het fotografenvak op het centre court in Rotterdam Ahoy. De camera streamt wedstrijden live in een haarscherpe beeldresolutie van 4K. Daarmee biedt de Ziggo Sport kijkers een unieke second screen ervaring.

Thuis bedienen
De beelden van de Ziggo Sport Centre Court Cam zijn live te bekijken op het Youtube-kanaal van Ziggo Sport en op Ziggosport.nl. Tennisfans kunnen de camera thuis bedienen, het speelveld van alle kanten bekijken en elk detail van de wedstrijd volgen.

Toptennis dichtbijAls de tenniszender van Nederland willen we  het ABN Amro Open nog spannender maken en kijkers het gevoel geven dat ze er écht bij kunnen zijn. Alsof ze zelf op het centre court staat te genieten van de wedstrijd. Marcel Beerthuizen, director van Ziggo Sport

Televisie
Ziggo Sport zendt de komende jaren alle partijen uit die plaatsvinden op het centre court van het ABN AMRO Open (ATP 500). Van maandag 13 tot en met zondag 19 februari is de sportzender aanwezig in Ahoy Rotterdam voor de wedstrijden van onder andere Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Andy Murray en de Nederlanders Botic van der Zandschulp, Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven. Voor commentaar, analyse en interviews staat bij Ziggo Sport een uitgebreid team paraat, inclusief voormalig toptennissers Kristie Boogert, Jan Siemerink en John van Lottum.

Tennis- en padelzender
De Nederlandse tennisliefhebber zit in 2023 goed bij Ziggo Sport. Naast de ATP Tour (heren) en het ABN AMRO Open zendt de sportzender de WTA Tour (dames) uit. Verder is er het komende jaar bij Ziggo Sport veel tennis te zien van Wimbledon, de Davis Cup, de Billie Jean King Cup en het Libéma Open (ATP 250 en WTA 250). Ook zendt de sportzender alle internationale toernooien van de World Padel Tour uit, inclusief de Master Finale.

Over Ziggo Sport

Ziggo Sport is de gratis sportzender van VodafoneZiggo voor Ziggo-klanten op kanaal 14. Het is de meest veelzijdige sportzender van Nederland en biedt een breed internationaal en nationaal sportaanbod met onder meer voetbal uit de Spaanse LaLiga, de Franse Ligue 1, de Italiaanse Serie A, FA Cup, de UEFA Champions League, UEFA Nations League en WK/EK-kwalificatie voetbal.

Daarnaast biedt Ziggo Sport het grootste raceaanbod met onder meer de Formule 1 samenvattingen en live MotoGP, NASCAR, IndyCar, IMSA, Formule E, DTM en nog veel meer. Verder bestaat het aanbod uit het beste tennis (met onder meer alle ATP 1000 en 500 toernooien, WTA 1000 en 500, Wimbledon en Davis Cup en Billie Jean King Cup) en alle golftoernooien op de PGA en European Tour, inclusief de Majors en de Ryder Cup.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Ziggo Sport nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL